В условията на нестихващата пандемия от COVID-19, авиокомпаниите са принудени

...
 В условията на нестихващата пандемия от COVID-19, авиокомпаниите са принудени
Коментари Харесай

Пролетният хит за туристи. Полети за никъде

 

В изискванията на нестихващата пандемия от COVID-19, самолетните компании са принудени да прибягват до новаторски способи да притеглят пасажери. Драстично пониженият пътникопоток се дължи освен на рестриктивните мерки, наложени от управляващите в другите страни, само че и на непредвидимостта на Коронавирус пандемията.

За да задоволят обаче потребността от хвърчене на клиентите си, редица самолетни компании още предходната есен започнаха доста сполучливо да оферират полети, при които самолетът прави напълно действителен полет, само че още веднъж каца в летището, от което е изхвърчал.

Тази пролет тези „ полети за на никое място “ се възобновяват с цялостна мощ.

Генералният шеф на „ Аерофлот “ Михаил Полубояринов съобщи, че авоокомпанията възобновява тези полети, с цел да съберат водачите летателни часове, оповестява малкия екран „ Россия 1 “.

Полетите ще се реализират на огромния А350. Все още мислим върху програмата. Възможно е да се излетява от Москва без да се знае къде се каца. Там туристите ще се разгодят, ще се снимат и ще полетят назад към столицата, сподели шефът.

Полетите пробно започнаха от 8 март, когато нелаещите дами летяха четири часа, през това време дегустираха виновност, любуваха се на кулинарни специалитети и гледаха кино на борда.

Русия не е пионер в тези полети, за първи път това направиха Тайланд и Сингапур.  В бизнескласите пасажерите се радват на първокласно бордно обслужване до момента в който гледат красиви филми от екзотични дестинации. През това време самолетът прелита над разнообразни лючими места, без въобще да каца, след което се връща в първичното летище.

Японската компания ANA, която от години към този момент разполага с цели три големи Airbus A380, с които допреди година обслужваше само полети до Хавайските острови, през есента също предложи полет, наименуван „ Hawaiian Experience “ (Хавайски опит). Полетът траеше 90 минути, през което време самолетът прелиташе над близки екзотични острови, наподобяващи Хавайските, а пасажерите гледаха документални филми за хавайските острови, даже си купуваха от борда достоверни хавайски сувенири, с които да убедят приятелите си, че в действителност са били на Хаваите.

Подобен полет провежда и австралийската компания Qantas, която единствено за 10 минути съумя да разпродаде всичките 150 билета за полет от Сидни до Големия бариерен риф и назад. Полетът, който беше изпълнен с Boeing 787 Dreamliner, продължи цели седем часа, а билетите за икономична класа костваха по 566 $ всеки, тези от бизнес класа – по 1287 $, а щастливците, съумели да си запазят някое от ограничавания брой първокласни места, заплатиха по 2730 $.

Този полет се трансформира в най-бързо разпродадения полет в цялата история на компанията и я стимулира да продължи с сходни полети до Антарктика, Южния полюс и до други екзотични дестинации, само че без кацане.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР